Saaristo 2018
Saaristo 2018

Saaristo 2018

Saariston rengastie 14.7. – 16.7.2018

Saariston rengastie day 1. Ylöjärvi-Parainen-Houtskari. Lämpöä +30 ja aurinko paistaa. Aikas mageeta!!! Lähdetään Ylöjärveltä aamupäivällä ajamaan huittisten kautta Turkua kohti. Tauot Härkäpakarissa ja Aura ABC:llä.

Sitten ajetaan Turkuun ja siitä Kaarinaan, josta rengastie varsinaisesti alkaa. Kuuma on ja Paraisilta otetaan pensaa. Rva Kuusniemellä on housut kintuissa…

Leppoista ajelua lossilta toiselle ja sitten Galtbyyn satamaan. Kaffetta hörpitään ja odotellaan lauttaa jonkin aikaa. Lopulta lautta tulee ja vie ryhmä rämän Hotskarin saarelle.

Houtskarin satamasta ajetaan Näsbyyn saaristokoululle, jossa keittiömestari Tuominen on meita kauha ojossa vastassa.

Suoritamme majoittumisen saaristokoululle ja saamme muonaa keittiöltä. Illaksi on varattu rantasauna. Käymme tutustumassa myös paikalliseen paariin.

Saariston rengastie day 2. Houtskari-Nauvo-Hanka-Kustavi-Iniö. Sellaista settiä tänään. Ja kuuma on!

Aamulla startataan Houtskarista ja lähdetään ajamaa rengastietä alakautta vastapäivään kiertäen. Tämä siitä syystä, että päivässä ehditään ajamaan koko kierros. Galtbyn satamasta ajetaan Nauvoon ja siinä sitten odotellaan toista lauttaa, joka kuskaa Hankaan. Sieltä ajellaan mutkateitä Kustaviin ja Iniöön. Ennen Kustavia nykäistään makkaraperunat hualtiksella. Mika hakee kauheella kiireellä kaupasta kaljaa. Kustavin lauttajonossa asvaltti polttaa ja motskareitten jalat painuu läpi. Koko päivän on ollut +30.

Kustavista Iniöön lautalla ja sieltä Houtskariin, jossa Ilkka odottaa ruoan ja saunan kanssa. Paariin ei ennätetä.

Saariston rengastie day 3. Kotiin päin. Startti Houtskarista 10:00, suuntana Ylöjärvi. 9 moottoripyörää, 11 henkilöä 668km, 14 lauttaa ja lukemattomia hienoja kokemuksia.